Kokemukset kissanhiekoista


#1

Millaisen kissanhiekan olette kokeneet hyväksi ja miksi? Kiinnostaisi tietää myös mikä merkki on osoittautunut hyväksi teidän käytössä.

Meillähän on @OutiH kanssa kaksi maatiaista ja on koitettu näiden kanssa eri hiekkoja aikojen saatossa.

Pitkään käytettiin erinäköisiä silica pohjaisia hiekkoja ja ne toimi kyllä ihan ok. Jossain välissä vain alkoi ärsyttämään ne kiteet jalkapohjissa, kun niitä kantautui joka puolelle. Olihan se hiekan vaihtokin suhteellisen ärsyttävää puuhaa.

Sitten siirryttiin paakkuuntuvaan kissanhiekkaan. Käytetiin aika pitkään Compact Caren ja Ever Cleanin paakkuuntuvia hiekkoja ja enemmän näitä monelle kissalla tarkotettuja. Joskus jotain hajuakin koitettiin. Meillä kissat ei valitellut tuosta vaihdoksesta ja mekin olimme tyytyväisiä kun ei jalkapohjissa ollut niitä kiviä.
Paakkuuntuvassa on kuitenkin se ongelma, että sekin tiettty kantautuu ja sitten on hiekkaa lattialla. Meillä onkin Ikeasta hankittu kylppärin matto siinä hiekkalaatikon ovella jotta enimmät hiekat jäisi siihen.

Ollaan nyt viimeaikoina käytetty pääsääntöisesti Lidlistä saatavaa paakkuuntuvaa hiekkaa. Se paakkuuntuu kyllä tosi hyvin ja sen rakeisuus on isompaa mitä aiemmissa hiekoissa mitä käytetty. Samaten tuota hiekkaa ei minusta kantaudu niin paljoa mitä muut hiekat.


#2

Itse olen käytössä parhaaksi havainnut paakkuuntuvat, isorakeiset hiekat. Normaalisti tilaan Zooplussalta, kun sieltä saa paketit kotiovelle tilattua. Harmillisen usein olen vain huomannut, että hiekan kuvauksessa/tiedoissa ei aina mainita, jos onkin mikrohiekkaa. Nehän kyllä hyvin paakkuuntuvat, mutta toidellakin leviävät pitkin asuntoa… Myös Lidlin hiekkaa olen “hätätapauksessa” ostanut ja pakko kyllä kehua, että hintaluokkaansa nähden on oikein toimiva ja hyvä kokemus. Pöllyää ehkä vähän enemmän kuin Zooplussalta tilaamani ja paakut ei välttämättä ole ihan yhtä kestäviä. Itse myös suosin hiekkoja, joihin on joku tuoksu lisätty. Mutta varsin hyvin siis toimii myös tuo Lidlin hiekka. Lisäksi pakkauskoko on sopiva, mikäli muiden ostoisten kanssa joutuu kotiin kantamaan.

Tällä hetkellä minulla ei ole suosikkimerkkiä, eli jään minäkin seuraamaan suosituksia ja muiden kokemuksia.


#3

Mitä hiekkoja olet Zooplussalta tilannut?
Me on tosiaan käytetty tuota Lidlin hiekkaa ja jos Zooplussalta saa jotain vastaavaa hintalaatu suhteeltaan niin voisi melkein kokeilla!


#4

Tigerinoa ja Biokat’sia olen pääasiassa käyttänyt. Mutta molemmilla merkeillä on montaa sorttia hiekoissa. Biokat’s sen suhteen varmempi, että ne on oikeasti ollut isorakeisia ja hyviä hiekkoja. Edullisia myös. Ehkä pöllyää vähän enempi kuin Tigerino. Tigerinosta ainakin viimeksi tuli taas mikrohiekkaa vahingossa, kun hiekan kuvauksessa ei ollut tästä mainintaa. Silloin ostin Lidlin hiekkaa sekaan. Toimi ihan hyvin tuo kombinaatio. Mutta kandee tsekata ne Zooplussan hiekat. Vaihtoehtoja on paljon(!) ja plussana se, ettei tarvitse itse kantaa kotiin. Joskin, jos toimittajana on DHL, eikä itse ole joka pvä kotona, kannattaa oveen jättää valtakirja (itse jätän ihan käsinkirjoitetun post-it lapun, jossa paketin lähetystunnus ja allekirjoitus). DHL on siitä tylsä, että ei etukäteen ilmoita millon paketti on tulossa. Käyvät vain yhden kerran ovella (päiväaikaan) ja jos ei ole kotona (tai ei valtakirjaa) niin kuskaavat paketin postiin. Eli sitten täytyy itse hakea paketti postista. Ei paljon kotiinkuljetuksesta hyödy… Pitää vaan muistaa se valtakirja laittaa oveen hyvissä ajoin jo varmuuden vuoksi ;).


#5

Kiitos vinkeistä! Pitää ehkä koittaa tilailla noita Zooplussan hiekkoja.

Mekin on sotkettu hienompaa hiekkaa ja karheampaa hiekkaa välistä ja tulokset olleet kyllä ihan toimivia.

Tuntuu kaikilla kuriireilla vähän vaihtelevan toi kotiinkuljetus. Jopa saman firman sisällä joskus soittaa ja joskus ei. Joskus ovat jopa toimittaneet mulle töihin vaikka kotiin olisi pitänyt mennä kun soittivat. Meillä päin saa paketin nopeammin jos tilaa sen suoraan postiin kun sinne tulee 12-15 välillä paketit ja kotiinkuljetus tulee yleensä illalla 18-21 välillä. Ehkä meni hieman offtopicin puolelle jo :slight_smile: