Mikä ihmeen Discourse?


#1

Kisut.fi foorumin alustaksi on valittu Discourse niminen keskustelupalsta sovellus. Tämä valinta tehtiin sen takia, koska se on helppo käyttää ja se on täysin suomenkielinen.

Käymme tässä ketjussa jokusen Discoursen ominaisuuden läpi ja kerromme vinkkejä siihen liittyen.

Reaaliaikainen
Discourse on käytännössä reaaliaikainen foorumi. Kun olet keskustelussa tai foorumin tuoreimmat näkymässä tai melkein missä tahansa muualla niin Discourse päivittyy automaattisesti. Sinun ei tarvitse siis ladata sivua saadaksesi uusinta sisältöä näkyviin.

Voit myös selata foorumia samalla kun kirjoitat viestiäsi. Voit myös aloittaa uuden ketjun melkein missä tahansa foorumilla.

Mobiiliystävällisyys
Discourse on suoraan mobiiliystävällinen ja sitä mukaa myös responsiivinen. Kännykällä tämän foorumin selaaminen onkin mainio kokemus.

Viestien kirjoittaminen
Editori tukee markdown syntaksia ja suosituimmat toiminnot saatkin suoraan editorin yläpalkista.

Hymiöt
Hymiöitä voit alkaa lisäämään viestiin kirjoittamalla kaksoispisteen : ja täydentämällä loput.

Discobot
Discobot auttaa teidät alkuun ja laittamalla hänelle viestin @discobot aloita peruskurssi pääset alkuun ja viestillä @discobot aloita jatkokurssi pääset jatkamaan. Discobot onkin mitä mainioin kaveri opettamaan nimenomaan tämän Discoursen toimintoja!

Facebook, Twitter ja Google
Voit kirjautua ja luoda tunnuksesi käyttämällä näitä palveluita.

Käyttäjien mainitseminen
Voit helposti mainita käyttäjiä @ merkin avulla. Eli vaikka esimerkiksi @Marko mainitsee minut.

Tykkääminen
Voit tykätä käyttäjän viesteistä painamalla sydäntä!

Luottamustasot
Olemalla aktiivinen ja asiallinen foorumeilla voit saada enemmän vastuutakin. Luottamustasoista on kerrottu enemmän Discoursen omilla sivuilla.

Liputtaminen
Käyttäjät hoitaa osittain sisällön valvontaa ja tämä helpottaa taas ylläpidon työtä. Liputtamalla viestejä voimme reagoida niihin nopeammin ja hoitaa asian kuntoon. Liputtamalla viestejä voit myös ilmaista, että keskustelu on ajautumassa toiseen suuntaan kuin itse aihe jolloin ketjua voidaan pilkkoa.

Lopuksi
Tässä hieman tietoa foorumialustasta ja listaamme lisää vinkkejä meidän UKK osioomme.


Kisut.fi foorumin esittely